Infant Mental Health deskundigheidsbevordering

Infant Mental Health deskundigheidsbevordering

Is werken met jonge kinderen en ouders je grootste passie? Of nieuwsgierig geworden door enthousiaste verhalen van collega’s? Of word je gewoon blij als je ouders en jonge kinderen weer plezier ziet maken samen? En vind je het leuk om daarover met collega’s uit te wisselen? Kom dan naar de Infant Mental Health Deskundigheidsbevorderingsmiddag!

We hebben een programma samengesteld dat vooral de implementatie van een aantal hulpverleningsvormen ondersteunt. Er is een plenaire lezing over de DC:0-5 door Janne Visser, kinder- en jeugdpsychiater – wat is er veranderd, wat is er nieuw sinds de DC:0-3R? Daarna passen we de lezing in kleine groepjes toe op een casus. Daarna zijn er twee rondes van Groepsintervisie en Groepssupervisie gericht op een aantal veel gebruikte hulpverleningsvormen binnen Jeugd ggz, nl. Floorplay, Lovett protocol, Ouder-kind psychotherapie, Url & Uk E-health, Mindful parenting, Dimence ouder-kind interventie.
 
Neem dus vooral je casuïstiek mee! Al dan niet met beeldmateriaal. Maar ook vragen over indicatiestelling of hoe je de algemene principes toepast op die ene casus… met die ouders of dat kind dat toch niet in helemaal in het plaatje past. De supervisie en intervisie zijn zo laagdrempelig als maar kan – dus schroom niet. Doel is om verder aan de slag te gaan met de diverse methoden. Kom!
 
Ga voor het complete programma en om aan te melden naar: https://tinyurl.com/jeugdggz
 
Collega’s van buiten Jeugd GGZ zijn natuurlijk ook welkom. De kosten voor externen: 75 euro
 
Informatie of inlichtingen:
Marilene de Zeeuw m.dezeeuw@jeugdggz.com en Eric Stoevenbelt e.stoevenbelt@jeugdggz.com