Jeugd ggz Twente opent twee nieuwe locaties

Specialistische zorg voor kinderen en jongeren dicht bij hun thuis

 

Jeugd ggz Twente heeft onlangs twee nieuwe locaties geopend; in Nijverdal en in Vroomshoop. Daarmee geeft de organisatie vorm aan haar wens om lokaal te werken, dicht bij het thuis van haar cliënten. Op deze wijze kan er in de behandeling optimaal gebruik gemaakt worden van de lokale mogelijkheden en van mensen uit de omgeving van de cliënten.

 

“Jeugd ggz Twente wil specifiek werken voor kinderen en jongeren in deze regio. Daarom hebben we ook het woord Twente toegevoegd aan ons logo,” aldus Sandra Diepenmaat, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij Jeugd ggz Twente. “Om te laten zien dat we thuis zijn in Twente.”

 

“Uiteraard zal binnen elk team het bieden van kwaliteitszorg centraal blijven staan en zal op elke locatie een compleet hulpaanbod beschikbaar worden gesteld voor cliënten”,  aldus Sandra Diepenmaat. “Het werken in drie teams op verschillende locaties biedt vele voordelen en past binnen de transitie van de Jeugdzorg naar de gemeenten. Het zal ons als professionals in staat stellen mobieler en flexibeler te werken om zo nog beter in te kunnen spelen op zorgbehoeften van cliënten.”

 

“We werken dicht bij het thuis van onze cliënten,” vertelt Sandra Diepenmaat. “Dat betekent dat we hun achtergrond kennen en de mensen om de cliënt heen betrekken bij het oplossen van problemen.” Diepenmaat doelt op familie, vrienden, buren, vrijwilligers of bijvoorbeeld scholen of verenigingen.

 

De nieuwe locaties van Jeugd ggz Twente zijn gevestigd aan de Rijssensestraat 127 te Nijverdal en Oranjeplein 7 te Vroomshoop. Verwijzers, ouders en/of jeugdigen kunnen voor vragen en overleg contact opnemen met Jeugd ggz op telefoonnummer 0546-684270. Meer informatie is te vinden op de website www.jeugdggz.com