Deel het met een ander!

Als je niet lekker in je vel zit, dan kan het al opluchten als je dit deelt met een ander. Zij kunnen je opbeuren of je advies geven.

Hierbij kun je denken aan je ouders, familie of je vrienden.
Op jouw school zijn er ook mensen waarmee je kunt praten. Misschien een leraar waar je het goed mee kunt vinden, of je mentor.

Vaak hebben scholen ook mensen die er speciaal voor jou zijn om zulke gesprekken te voren.  Een schoolmaatschappelijker werker, een zorg coördinator of een vertrouwenspersoon.
Kijk eens bij De Kern schoolmaatschappelijk werk voor meer informatie.

Maar… tel wel tot 10 voor je iemand vertelt over jouw zorgen. Het is misschien een persoonlijk onderwerp en je kunt je er onzeker over voelen. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij diegene die je het vertelt.
Wil je je verhaal liever eerst anoniem doen, maar wel met iemand die 100% te vertrouwen is?
Dan kun je terecht bij maatschappelijk werk van De Kern. Zij hebben bijvoorbeeld makkelijk toegankelijke internethulpverlening. Samen met jou zoeken ze naar een oplossende of de juiste plek voor jouw problemen.

Kijk eens bij Klik voor hulp of internethulpverlening De Kern.

Soms kan het ook fijn zijn om met jongeren te praten die in dezelfde situatie zitten als jij. Dat kan via diverse fora. Voorbeelden zijn het ‘jongerenforum’ van klik-voor-hulp of het Dreamers forum.

Samen dingen doen!

In beweging komen als je je niet zo fit voelt? Je bent niet de enige die daar moeite mee heeft.
Sportverenigingen, clubs of jongerenwerk zijn gewend om jongeren over de streep te trekken. Ontmoet mensen waar je een klik mee krijgt en ga samen leuke dingen doen!
 
Hoe vind je een geschikte club? Via internet, via de gemeente, jongerenwerk, welzijnswerk of de buurtvereniging. Wil je wat betekenen voor een ander? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk, via de vrijwilligerscentrale of de gemeente.

Meer