De intake

Als je naar Jeugd ggz Dimence komt, dan gaan we eerst kijken wat er aan de hand is, zodat we weten hoe we jou het beste kunnen helpen. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk je ouders te betrekken.

We doen dit op de volgende manier:

  • Een intakegesprek: Nadat je door de (huis)arts bent aangemeld kom je bij ons langs, vaak samen met je ouders of verzorgers. Je kunt dan vertellen wat voor jou moeilijk is en/of wat je klachten zijn.
  • Vragenlijsten: Een vragenlijst is dan een snelle en handige manier om te weten hoe jij je voelt en welke problemen je ervaart. Soms gaat dit makkelijker dan er over vertellen. We zullen vragenlijsten op sturen (per e-mail) met vragen over jou, over thuis, over school en over andere dingen die belangrijk zijn in jouw leven.
  • Aanvullende onderzoeken : Soms zijn gesprekjes en vragenlijsten alleen niet voldoende om jouw problemen te begrijpen. Dan moeten we heel precies kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Dan kunnen we extra onderzoeken doen

Diagnose en advies

Na de intake weten we al veel over jou en je gezin. Dan gaan we een beschrijving maken van wat er aan de hand is, dat noemen we een ‘diagnose’. In het Diagnostiekcentrum kan dat snel. En je hoort niet alleen wat er aan de hand is, maar je krijgt ook een advies over wat je kunt doen. Dit doet jouw hulpverlener samen met andere hulpverleners in een team, zodat we precies en goed kunnen bekijken hoe jij het beste geholpen kan worden. Tijdens het adviesgesprek wordt de diagnose samen met jou (en je ouders) besproken. We bespreken welke behandeling jou zou kunnen helpen. Ook worden er samen doelen gemaakt waaraan jij of je ouders/verzorgers kunnen gaan werken. Als jij (en je ouders/verzorgers) het er mee eens zijn leggen we dit vast in de behandelovereenkomst. Deze krijg je na afloop mee.

De behandeling

We hebben veel verschillende behandelingen. Afhankelijk van jouw klachten kijken we welke behandeling het beste bij jou past. We kijken regelmatig of de doelen zijn bereikt of dat ze moeten worden bijgesteld. Als de doelen behaald zijn en je klachten verminderd, dan wordt de behandeling afgesloten. Ook dit gaat altijd in overleg met jou en je ouders/verzorgers.

Meer

Wachten

Ook wij vinden wachttijden vervelend. Daarom stellen we alles in het werk om jouw zo snel mogelijk te helpen nadat je bij ons aangemeld bent. Helaas lukt dat niet altijd even goed.

De wachttijden voor Jeugd ggz staan gepubliceerd op de webpagina voor verwijzers.

Meer

tevreden.nl - tevredenheidsonderzoek

Het is voor ons -en voor onze toekomstige clienten!- belangrijk dat je meedoet aan ons tevredenheidsonderzoek. Met jouw mening kunnen wij onze hulpverlening verbeteren.