KOPP-groep ‘Nu jij!’ in Deventer Start 12 maart

KOPP-groep ‘Nu jij!’

Cursus voor jongeren van 16 tot 25 jaar van wie de vader of moeder psychisch ziek of verslaafd is in Deventer

Een van je ouders is psychisch ziek of verslaafd, misschien zijn ze dat zelfs allebei. Dat betekent dat je waarschijnlijk gewend bent om altijd rekening te houden met je ouders. Dat je leven erop is ingericht om elk moment voor ze klaar te staan, als dat nodig is. Maar, hoe organiseer je het als je zelf iets wilt ondernemen? Heb jij tijd voor je vrienden? Tijd voor je studie: leef je je eigen leven, of dat van je ouders? En, wat wil jij?
Je bent niet de enige die hier mee zit! Er zijn mensen die jou begrijpen en die zelfs aan een half woord genoeg hebben, namelijk jongeren in dezelfde situatie. Je vindt ze in de adolescentengroep. Bij jou in de buurt kun je deelnemen aan een gespreksgroep. Alles in deze groepen blijft vertrouwelijk en je bent vrij om te delen wat je wil, maar niks is verplicht.

De bijeenkomsten
Deze groep bestaat uit acht bijeenkomsten op maandagavond. Je kunt hier onder anderen terecht voor het volgende:

  • praten met jongeren van jouw leeftijd in een vergelijkbare situatie
  • ervaringen uitwisselen
  • films kijken
  • vragen stellen aan professionele hulpverleners die uitleg kunnen geven over psychische ziekten, verslavingsproblemen en mogelijke gevolgen voor jou

De begeleiders van de groep geven geen therapie. Wel bieden ze hulp door te luisteren en samen met jou te zoeken naar een andere manier van omgaan met (één van) je ouders. Ook als je al uit huis bent!

Voor het begin van de groep is een kennismakingsgesprek met een van de begeleiders. Deze groep is vooral bedoeld voor jongeren uit de gemeente Deventer. Deelname is gratis.

Wanneer? Maandagavond 12-03, 19-03, 26-03, 09-04 23-04, 07-05 & 14-05
Hoe laat?  19:00 – 20:30
Waar? Saxion, Deventer
Informatie en aanmelden bij Mindfit
T: 038 – 467 5680
E: collectievepreventie@mindfit.nl
I: www.mindfit.nl/cursussen