Jeugd ggz maakt gebruik van tevreden.nl voor onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van onze dienstverlening. We vinden het belangrijk om signalen van onze cliënten goed op te vangen, om daarmee de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend te monitoren en waar nodig te verbeteren.

Kritisch zijn op jezelf is niet vanzelfsprekend en soms niet makkelijk. Bedrijfsblindheid ligt op de loer, ook bij ons. Daarom willen we een continu en onafhankelijk onderzoek naar onze kwaliteit. En daarvoor hebben we onze cliënten hard nodig. Zij zijn degenen waar het om draait, en wat zij van ons vinden is van groot belang voor onze ontwikkeling.

Cliënten wordt aan het eind van hun behandeling gevraagd om deel te nemen aan tevreden.nl. Ze ontvangen daarvoor een email met een link naar de vragenlijst. Tevens wordt er in hun laatste gesprek aandacht besteed aan het belang van dit onderzoek.

We vinden het belangrijk dat cliënten niet alleen onze vragen beantwoorden, maar ook zelf, met hun eigen insteek, hun opmerkingen kunnen maken. Tevreden.nl biedt de techniek waarmee we de waardering -in de vorm van een cijfer- én de inhoudelijke respons van cliënten, op onze website kunnen publiceren. Dat is belangrijk in het kader van onze transparantie en onze kernwaarde ‘betrouwbaarheid’.

De uitslagen van het onderzoek staan op onze homepage. De uitgebreide informatie staat hier.