Praten helpt

Zit je niet lekker in je vel, voel je je soms bang of baal je ervan hoe dingen gaan? Dan kun je dit als eerste dit delen met mensen uit je omgeving. Denk aan je ouders, je vrienden of misschien iemand van school. Zo’n gesprek kun je zelf regelen. Dit kan al een flinke opluchting zijn.

Meer

Zelf online aan de slag

Er is een aantal online modules die je zonder verwijzing, zonder begeleiding en zonder kosten mag gebruiken. Dat werkt heel eenvoudig: met je eigen inlognaam en wachtwoord kun je meteen aan de slag. Dat betekent dat je op je eigen plek met je eigen computer of tablet aan de slag kunt.  Je kunt elk moment stoppen en later weer verder gaan. Gewoon wanneer het je uitkomt.

De trainingen werken goed als je klachten niet te ernstig zijn. In veel gevallen lukt het, door het volgen van een training, om de klachten te verminderen of volledig onder controle te krijgen. Maar ook als je klachten wel ernstig zijn en door de training niet volledig verdwijnen, kan de training je zeker ondersteunen en praktische handvaten bieden. Om maximaal voordeel uit de training te halen is het belangrijk dat je er serieus mee bezig bent. Zo is het belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan de training te besteden en deze helemaal af te ronden.

Hiernaast zie je welke trainingen beschikbaar zijn. Klik op de naam van een training voor meer informatie erover.

Eenmaal aangemeld, kun je zo veel trainingen volgen als je wil.

 

Klik hier om direct naar de modules te gaan.

Daar kun je eigen account aanmaken. Met je eigen account kun je steeds opnieuw inloggen om verder te gaan met waar je gebleven was.  Je kunt zo veel trainingen volgen als je zelf wilt.

Doen

Wanneer je je down voelt heb je vaak nergens zin in. Het kan dan juist helpen om dingen te gaan doen! Bijvoorbeeld even hardlopen, wandelen, muziek maken of tekenen. Als je geen zin hebt, dan kun je het toch proberen!

Meer

Ontspannen

Sommige mensen zijn alsmaar in de weer. Voor hen kan even juist even goed zijn om te ontspannen.

Ontspanningsoefeningen kunnen je helpen om even helemaal tot rust te komen. Je gedachten te laten voor wat ze zijn. Zoek thuis of op school een rustige plek om even bij te komen.

Meer

Informatie opdoen

Soms weet je al een beetje wat er met je aan de hand is, maar durf je er met niemand over te praten. Internet kan een goede bron zijn om informatie op te zoeken. 

Meer

Links

Leer van elkaar en bekijk tips!

Veranderingen

De geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren tot 18 jaar valt in 2015 onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. Zorgverzekeraars gaan deze hulp dus niet meer vergoeden.

De geestelijke gezondheidszorg is onderverdeeld in huisartsenzorg, basis-ggz en specialistische ggz.

lees meer