Een veilige en stimulerende omgeving bieden

Door middel van spel ontdekken kinderen de wereld om hen heen. Dit helpt hen om vaardigheden te ontwikkelen die zinvol zijn voor het dagelijks leven. Ze moeten dit zelf doen, maar kunnen hier ook de hulp van ouders goed gebruiken. Zorg voor voldoende afwisselend speelgoed dat uw kind voldoende uitdaagt.

Meer

Er zijn voor je kind

Ieder kind heeft aandacht nodig. Geef als ouders een compliment, een knuffel of een schouderklopje en zeg dat je het goed vindt wat je kind doet en dat je daar trots op bent. Dit verbetert de sfeer en het vergroot de kans dat ze het weer zullen doen!

Meer

Samen praten

Wanneer je met je kind praat, leer je je kind hoe het moet praten, luisteren en communiceren met anderen. Stel een vraag of bespreek het leukste moment van de dag! Alle kleine gesprekjes tellen als leermomenten voor je kind.

Meer

Omgaan met de emoties van je kind

Iedereen heeft emoties, dit is heel gezond. Maar soms worden we ermee overspoeld. Een kind moet leren om hiermee om te gaan en kan daarbij de steun van ouders goed gebruiken.

Als ouder is het belangrijk om te benoemen wat je ziet, geef je kind erkenning, help je kind de emoties te uiten en te verwerken.

Meer

Veranderingen

De geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren valt in 2015 onder verantwoordelijkheid van de gemeenten.

De geestelijke gezondheidszorg is onderverdeeld in huisartsenzorg, basis-ggz en specialistische ggz.

lees meer

Zelf online aan de slag

Ook zonder de 'officiele weg' via het wijkteam / sociaal team / CJG of de huisarts, kunnen wij  misschien helpen. Er is een aantal online modules die jongeren zo kunnen gebruiken, zonder behandelaar en met een eigen inlog.

De modules bieden informatie en oplossingen bij het thema. Er zitten opdrachten bij om mee te oefenen.

klik hier om naar de modules te gaan. Daar kun je een eigen account aanmaken. Met een eigen account kun je steeds opnieuw inloggen om verder te gaan met waar je gebleven was. Als je inlogt zie je de trainingen waar je uit kunt kiezen. Je kunt zo veel trainingen volgen als je zelf wilt.

 

Er zijn verschillende modules beschikbaar